Information
+ Innovation
+ Design
 

 

Start
Upp/Up

Beställ vårt
nyhetsbrev

Sign up for our
newsletter

Allmänna länkar
 längst ner
på sidan

General links
at the bottom
of the page


Text Bild & Foto Grafisk form Webbdesign Utbildning


Webbdesign

Webbsidor brukar ofta vara antingen tekniskt välsnickrade, osköna men med korta nedladdningstider och fungerande länkar, eller glatt formgivna med brister i användbarhet och utan en tanke på begränsningarna hos Internet som medium.
  Hos Ingen Konst AB finns kunskaper om både design och teknik.


Uppskattar du lugna, harmoniska webbsidor med god basfunktion och överskådlig navigering finns det en god chans att du gillar den webbformgivning du just nu tar del av. Naturligtvis skapar vi vår egen webbdesign.
   Andra projekt vi har arbetat med har ibland varit formmässigt betydligt "vildare", men baskraven, läsbarhet, funktionell och logisk form och struktur, snabbladdade sidor och fungerande navigering och länkningssystem släpper vi inte.

Det finns också en mängd tekniska aspekter att ta hänsyn till; detaljer som inte omedelbart syns, men som är viktiga för både den individuella besökaren och för trafiken till webbplatsen. Dit hör sådant som SEO (Search Engine Optimization - anpassning av form och innehåll för bästa rankning när sökmotorerna indexerar sidorna), kompatibilitet med olika webbläsare och datorplattformar och mycket annat.
   Den kompetensen finns inom Ingen Konst AB. Specialfunktioner som kräver avancerad programmering, t.ex. databaskopplingar, är dock inte vårt område - vi koncentrerar oss på att skapa god design och funktionalitet.

Vi hjälper gärna till med allmän design, grundläggande sidupplägg och grafisk form. Om utrymme finns i kalendern kan vi emellanåt också åta oss att bygga kompletta webbplatser, med den begränsningen att vi helst arbetar i Microsoft FrontPage. *) Däremot har vi ingen möjlighet att åta oss att underhålla webbplatser på kontinuerlig basis.

Behöver du hjälp med delar av innehållet får du gärna läsa om textproduktion och textbearbetning på textsidan, om bildproduktion och bildförädling på bildsidan och om grafisk design på sidan om grafisk form.

*) En webbplats, skapad i FrontPage, kräver oftast att ditt webbhotell eller din webbserver har stöd för FrontPage Server Extensions, ett tilläggsprogram på serversidan som Microsoft tillhandahåller kostnadsfritt. De flesta webbhotell har, eller kan installera, stöd för FrontPage Server Extensions, men några tar en liten slant för detta, som engångsavgift eller tillägg på månadsdebiteringen.

Till sidans topp


 

Länk till översiktssida
Länk till söksida

Länk till Kontaktsida / Link to Contact Page Link to Site Map
Link to Search Page
 
Copyright © unless otherwise stated
 Elsebeth Lavold, knitwear design & drawings
Anders Rydell, text & photos