Information
+ Innovation
+ Design
 

 

Start
Upp/Up

Beställ vårt
nyhetsbrev

Sign up for our
newsletter

Allmänna länkar
 längst ner
på sidan

General links
at the bottom
of the page


Bonusmodell Eau Claire Minneapolis Knitter's K72 Stitches West Lödöse Ordlista


Stitches West 2003

Stitches är en återkommande jättelik stickmässa i USA med föredrag, modevisningar, stickmarknad och kurser i arrangemang av bok- och tidskriftsförlaget XRX och Knitter's Magazine. Stitches West 2003 i Oakland, Kalifornien var det 25:e arrangemanget i sitt slag. Mer än 900 stickentusiaster anmälde sig till en eller flera av de mer än 100 kurserna, och på marknaden fanns över 160 utställare. Elsebeth Lavold hade inte många lugna stunder mellan invigningstal, undervisning och signeringspass för sin bok om vikingastickat. 2004 återkom Elsebeth som huvudtalare och lärare på Stitches Midwest i St. Charles, Illinois, men därifrån har vi tyvärr inga bilder. Stort tack till XRX för mycket minnesvärda arrangemang. Fotoreportage från Oakland nedan.


Elsebeth Lavolds öppningsanförande vid Stitches West 2003
"Det var inte så att jag plötsligt vaknade en morgon och tänkte Idag ska jag sticka vikingamönster..." Elsebeth Lavold hade fått äran att hålla invigningstalet på Stitches West, och intresserade åhörare fick 1½ timme av stickningens historia och projektet Stickade vikingamönster. De som tittar ner på bilden kontrollerar antagligen sina egna projekt, för det går alldeles utmärkt att lyssna, titta på bilder och sticka samtidigt.

Signering av böcker, Marknaden, Stitches WestMarknaden var rena himmelriket för stickintresserade, med ett enormt utbud av garn, stickor och böcker, och en möjlighet att få träffa formgivare.
   Här signerar Elsebeth Viking Patterns for Knitting, den amerikanska utgåvan av vikingaboken. Till höger i bild hennes amerikanska kollega Melissa Leapman.

Signeringspassen arrangerades av The Yarn Barn of Kansas. Elsebeth, som gärna delar med sig av sina kunskaper, pratade väl så mycket som hon skrev, och det fanns också gott om andra tillfällen till pratstunder.
   Det var inte bara på marknaden det var full verksamhet, det stickades och diskuterades stickning och garn överallt, i korridorerna på Oakland Marriot Hotel, på restaurangerna, till och med i hissarna.
   Har man inte varit med om det är det svårt att föreställa sig omfattningen av arrangemanget och ivern hos deltagarna. Elsebeth kunde glädja sig åt många nya kontakter och spännande samtal, och vill gärna tacka alla dem hon mötte under mässdagarna, både i Oakland och senare i St. Charles.
Signering av böcker, Marknaden, Stitches West

Stitches West Modevisning, modell ThorunnBland många uppskattade arrangemang var modevisningen en av höjdpunkterna.
   Bev Nimon (t.h.) var en säker och underhållande konferencier, och tre av Elsebeth Lavolds plagg visades, däribland Thorunn (bilden t.v.).
Stitches West Modevisning, Bev Nimon

Workshop i vikingastickat, Stitches West
Kunskapsnivån och entusiasmen hos kursdeltagarna imponerade på Elsebeth. Undervisa är något hon i största allmänhet gillar, men "elitstickarna" i Kalifornien var en extra stimulerande utmaning. Att döma av kursvärderingarna var deltagarna inte precis missnöjda heller.

Till sidans topp

Länk till översiktssida
Länk till söksida

Länk till Kontaktsida / Link to Contact Page Link to Site Map
Link to Search Page
 
Copyright © unless otherwise stated
 Elsebeth Lavold, knitwear design & drawings
Anders Rydell, text & photos