Information
+ Innovation
+ Design
 

 

Start
Upp/Up

Beställ vårt
nyhetsbrev

Sign up for our
newsletter

Allmänna länkar
 längst ner
på sidan

General links
at the bottom
of the page


Stickat Text & Bild Scen & Studio Nyheter

Tillbaka till svensk toppsida


Nya uppgifter, ny webbplats

Varmt välkommen till version 2.0 av www.ingenkonst.se. En hel del av innehållet är kvar, mycket är ändrat, uppdaterat och uppfräschat, och mycket har kommit till. Vi berättar om det på den här sidan, och hoppas du ska gilla vad vi har gjort.
   Längst ner på sidan finns ett formulär där du kan kommentera den nya versionen.
   Vi sysslar inte med massutskick av e-post, så du får gärna hjälpa oss genom att tipsa dina vänner/kolleger om nyheterna. Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev (se länk i vänstermarginalen)


Varför har vi ändrat?
Teknisk utveckling
Med snabbare modem och allt fler besökare med bredbandsanslutning kan vi tillåta oss ett mer omfattande och högkvalitativt bildmaterial.
   Vi räknar också med att det inte längre ställer till problem att vi överger det trista och svårlästa (på bildskärm) typsnittet Times till förmån för den betydligt mera läsbara och harmoniska Verdanan, som vid det här laget fungerar i den absoluta majoriteten av världens webbläsare.
   Vi har bibehållit modellen att vara sparsamma med grafik på inledningssidorna, och spara de tunga bilderna till sidor där vi räknar med att besökarna är intresserade nog att kunna vänta en stund på att bilderna laddas.
Företagets delvis nya inriktning
Sedan Elsebeth Lavold fick en garnlinje i eget namn och Anders Rydell i allt högre grad profilerat sig som fotograf kändes den gamla strukturen otidsenlig. När vi inte längre driver en garnagentur är det viktigare att webbplatsen fungerar som ett skyltfönster för de tjänster vi kan erbjuda än som en webbutik, även om vi fortfarande har en viss försäljning av garn och böcker.
   Därför har vi organiserat sidorna på ett nytt och, förhoppningsvis, mera logiskt och lättnavigerat sätt. All aktuell stickdesign är t.ex. samlad i gallerier under rubriken Design. Eftersom vi numera är representerade i USA och Kanada är det också lite större skillnad mellan den svenskspråkiga och den engelskspråkiga versionen. Sidorna har i möjligaste mån behållit sina gamla namn, så att du inte ska behöva uppdatera bokmärken i onödan.

Vad är de viktigaste nyheterna?
I Garn-avdelningen visar vi nu enbart garner av märket Elsebeth Lavold Designer's Choice. Vägen dit är Start > Svensk toppsida > Stickat > Garner.

All aktuell stickformgivning presenteras i bild i Design-avdelningen. Vi visar samtliga huvudbilder ur de designböcker vi producerat för amerikanska KFI, och som också finns tillgängliga i Sverige. Där finns också ett galleri med bilder av de modeller som finns att köpa som stickpaket, och en ny sida med exempel på Elsebeth Lavolds tidigare formgivning. Vägen dit är Start > Svensk toppsida > Stickat > Design.

Webbdesign, datautbildning och utbildning i layout och bildbehandling har flyttats till avdelningen Information, där innehållet har utökats och fördelats på undersidor för bättre överskådlighet. Därmed försvinner IT som separat avdelning. Vägen dit är Start > Svensk toppsida > Text & Bild

För dig som vill andra exempel på Anders Rydells fotografi än bilder av stickade tröjor finns en Portfolio-avdelning med ett flertal bildkategorier.

Eftersom det finns elaka program som dammsuger webbsidor på jakt efter e-postadresser för att skicka skräppost har vi tyvärr blivit tvungna att "gömma" e-postlänkar i högre grad än tidigare. För att i någon mån kompensera för det extra besvär det innebär för de besökare som vill kontakta oss har vi samlat beställningar på alla de varor du kan köpa genom oss i ett fåtal lättanvända formulär - du fyller i en "önskelista" trycker på en "skicka"-knapp istället för att skriva och skicka e-post.

Något som inte har förändrats särskilt mycket är sättet att navigera. Precis som tidigare navigerar du till sidor på samma nivå med hjälp av vågräta navigeringsknappar överst på sidan, och till sidor ovanför och nedanför den du står på med hjälp av en stapel av knappar i vänstermarginalen.
   Navigeringsknapparna är lite mera lättlästa och snyggare (tycker vi) än tidigare textbaserade navigering. Länkarna till webböversikten, sök-sidan och kontakt-sidan finns numera samlade längst ner på sidorna. Alla länkar till externa webbplatser öppnar fortfarande dessa i ett nytt fönster, så att du inte riskerar att tappa bort oss.


Kommentera vår webbplats
Berätta vad du tycker! Är det något vi tagit bort som du saknar? Är det något vi borde ha med som vi inte själva har tänkt på? Har du problem med några sidor eller länkar? Skriv din kommentar i formuläret nedan (rutans storlek på bildskärmen är inte en begränsning, du kan skriva precis så mycket text du har lust med).
Tack för hjälpen!
Elsebeth Lavold & Anders Rydell

Tyck till-formulär
OBS: Tryck inte på [Enter] medan du fyller i, för om du gör det skickas formuläret innan det är färdigifyllt. Förflytta dig mellan fälten genom att klicka eller trycka på [Tabb].

Allra först ber vi dig skriva in ovanstående bokstavskod i valideringsfältet nedan. Vi beklagar det extra besväret, men webbformulären genererar så mycket spam att vi måste prova den här metoden för att försöka begränsa mängden. Utan koden går det inte att skicka en kommentar.

Valideringskod:

Kommentar:

Namn:
E-postadress:
Namn och e-postadress är obligatoriska uppgifter, se nedan.
  
Jag accepterar publicering med personnamn (ej e-postadress)
Jag accepterar publicering, men vill vara anonym
Jag vill inte att min kommentar publiceras

Vi kommer eventuellt att publicera ett urval av kommentarer, men precis som tidningarnas insändarsidor kommer vi att ignorera kommentarer som inte är försedda med namn och e-postadress.
   Kommentarer blir mera trovärdiga om de är försedda med namn (men vi kommer inte att publicera e-postadresser). Om du trots det vill att din kommentar ska publiceras anonymt, välj detta alternativ i formuläret. I så fall kan du förstås, om du vill, förse din kommentar med en signatur, t.ex. "Dorotea i Dorotea".
   Om du inte accepterar att din kommentar publiceras, men ändå vill skicka in den, välj detta alternativ.


Tillbaka till svensk toppsida

 

Länk till översiktssida
Länk till söksida

Länk till Kontaktsida / Link to Contact Page Link to Site Map
Link to Search Page
 
Copyright Š unless otherwise stated
 Elsebeth Lavold, knitwear design & drawings
Anders Rydell, text & photos