Information
+ Innovation
+ Design
 

 

Start
Upp/Up

Beställ vårt
nyhetsbrev

Sign up for our
newsletter

Allmänna länkar
 längst ner
på sidan

General links
at the bottom
of the page


Stickat Text & Bild Scen & Studio Nyheter


Nyheter och tillägg

På listan nedan presenteras uppdateringar. Listan är sorterad på datum med de senaste ändringarna överst, och innehåller direktlänkar till de ändrade sidorna. På så sätt kan du snabbt hitta nyheterna sedan du senast besökte oss.


12-05-16 Ett komplett fotogalleri från vårens nya bok, The Sugar & Spice Collection, finns nu i den engelskspråkiga sektionen, men boken kan beställas på den svenska Bokhandel-sidan.
12-05-15 Ytterligare information och sticktips om Magic Loop och Rundstickning har lagts till den engelskspråkiga "värt-att-veta"-sidan.
12-05-15 Ett förtydligande och en rättelse (på engelska) gällande Lily från The Summer Breeze Collection,
12-02-15 Vi har tyvärr inte haft en möjlighet att uppdatera webbplatsen på länge, men nu kommer desto mera på ett bräde: Det finns ett komplett fotogalleri med modeller ur den 23:e Designer's Choice- boken The Come Closer Collection. Länken leder till den engelskspråkiga presentationssidan, men som vanligt finns boken att beställa i vår Bokhandel. Boken lanserar också ett nytt garn, SensuAl, som är precis så "tokläckert" som namnet antyder.  Åtskilliga äldre garner har också fått nya färger, som också visas på respektive garns sida (översiktssidan med samtliga garner hittar du här). Vi har också publicerat rättelser (på engelska) till Happy (The Sunny Side Collection), Ingun (The Third Viking Knits Collection), Melbourne och Kyoto (both from The City(e)scapes Collection) och Lalania (The Come Closer Collection).
12-02-15 Nu kommer utställningen Stickat i vikingarnas spår tillbaka till Sverige, och kommer att visas på Alsta Trädgårdar i Örsundsbro under augusti och september 2012. Vi kommer att återkomma med mera detaljer, men vi ville publicera informationen i god tid, så att den intresserade förhoppningsvis kan planera ett besök.
12-02-13 Du som stickar efter Elsebeths engelskspråkiga beskrivningar kan kanske ha glädje av den (engelska) "värt-att-veta" hjälptext som vi har publicerat i avdelningen Knitty Gritty (den engelska motsvarigheten till "Stickspår").
11-05-16 Vårens nya bok, The Lazy Days Collection, finns nu publicerad och beställningsbar. Fotogalleriet  finns bara i den engelskspråkiga sektionen, men boken kan beställas på den svenska Bokhandel-sidan. Den introducerar ett nytt garn, ViSilk, en blandning av viskos och silke, och länken går till en svensk sida.
11-05-16 Alla garnsidor är nu uppdaterade med även de senast introducerade färgerna. De senaste tilläggen berör sidorna om Baby Llama, Bambool, Bambouclé, Cool Wool, Hempathy och Silky Wool
11-02-22 Utställningen Stickat i vikingarnas spår kommer närmast att visas i Philadelphia. Läs mera längst ner på Utställnings-sidan.
10-12-18 Ett komplett fotogalleri från höstens nya bok, The City(e)scapes Collection, finns nu i den engelskspråkiga sektionen, men boken kan beställas på den svenska Bokhandel-sidan. Boken introducerar två nya garner, Favorite Wool i 100% peruansk ull, och Silky Wool XL, en kraftigare variant av succégarnet Silky Wool. Båda länkarna går till en svenska sidor.
10-12-18 Några tillkommande rättelser (på engelska): för Gentle från The Mellow Tone Collection, och för Solveig från The Third Viking Knits Collection.
10-11-30 Några tillkommande rättelser (på engelska): för Borr Box från The Small Things Matter Collection, och för Ymer Baby Jacket från The Second Viking Knits Collection.
10-08-11 Några tillkommande rättelser (på engelska): För Rose från The Summer Breeze Collection, och för Pele från Dreamweaver Collection.
10-02-24 Nu har vi publicerat vårens nya bok, The Just Kidding Collection, med idel barnplagg för ½-10 år (ett av plaggen finns t.o.m. i storlek för docka/teddybjörn) och en stickad sköldpadda. Fotogalleriet  finns bara i den engelskspråkiga sektionen, men boken kan beställas på den svenska Bokhandel-sidan. Den introducerar ett nytt garn, Cool Wool, en maskintvättbar 50/50-blandning av bomull och ull, och länken går till en svensk sida.
10-02-24 Nya vårfärger i garnerna Bambool, Bambouclé, Hempathy och Silky Wool.
10-02-24 Ytterligare rättelser och förtydliganden (på engelska) publicerade: För Safira från The Sentimental Journey Collection och för Wendy från The Wellington Collection.
10-02-03 Rättelser (på engelska) publicerade: För Inggun från The Third Viking Knits Collection och för Wendy från The Wellington Collection.
09-10-25 De svenska garnsidorna är uppdaterade med nya färger i Baby Llama, Bambool, Calm Wool, Silky Flammé och Silky Wool, och det finns svenska sidor om höstens nya garner Eucool och Twice Tweed. För att ha en chans att hinna hålla webbsidorna rimligt aktuella har vi dock varit tvungna att göra vissa förenklingar. Det mest uppenbara är att vi bibehåller de engelska originalnamnen på de olika garnfärgerna i vissa bildtexter och i de texter som kommer fram när du vilar muspekaren på bilden av en färg (gäller nyligen tillkomna färger). Vi hoppas att du ska tycka att det är acceptabelt.
09-10-25 Med ett ökat utbud av böcker med beskrivningar och garner i Elsebeths egen garnlinje minskar vi antalet stickpaket med vikingamönster, och nu finns bara en tröjmodell kvar. Den modellen, Nanna, är å andra sidan desto mera efterfrågad.
09-10-16 Det kommer nog tyvärr att ta ett tag innan vi är i kapp med att publicera 2009 års nyheter på de svenskspråkiga sidorna. Men du som inte räds att ge dig in på den engelskspråkiga delen av vår webbplats hittar där höstens nya garner, Eucool och Twice Tweed, och de nya böckerna The Third Viking Knits Collection och The Wellington Collection. Båda dessa böcker, liksom vårboken The Small Things Matter Collection är också beställningsbara på bokhandel-sidan. De understrukna orden är direktlänkar.
09-10-12 Av olika anledningar har vi inte haft möjlighet att uppdatera vår webbplats på länge, men nu finns äntligen lite nyheter, och mera är på gång: The Viking Knits Collection går återigen att beställa på Bokhandel-sidan. Vidare har vi kompletterat med rättelser (på engelska) för Daphne från The Enchanted Garden Collection och för Sapana från The Dreamweaver Collection.
09-05-19 Goda nyheter för alla som uppskattar stickade vikingamönster: The Viking Knits Collection har kommit i nytryck, och vi har ett antal exemplar. Så snart vi hinner kommer den tillbaka som beställningsbar på Bokhandel-sidan, men vill du försäkra dig om ett ex innan dess går det bra att mejla oss till info(a)ingenkonst.se.
09-05-19 Ytterligare några rättelser (på engelska) publicerade: För Ljod och Menja från The Viking Knits Collection och för Frida från The Small Things Matter Collection
09-04-06 Nu finns bilderna från vårens nya bok i Designer's Choice- serien, The Small Things Matter Collection, publicerade på den engelskspråkiga delen av vår webbplats. Vi har inte hunnit uppdatera beställningsformuläret på Bokhandel-sidan med den nya boken, men om du inte kan bärga dig går det alltid att skicka oss ett vanligt mejl till info(a)ingenkonst.se.
09-04-06 Nu har vi tyvärr sålt vårt sista exemplar av The Viking Knits Collection, och den är också slut hos KFI i USA. Men alla de som uppskattar de stickade vikingamönstren behöver inte förtvivla helt: Vi har kvar av Vikingamönster i stickat och The Second Viking Knits Collection, som båda går att beställa på Bokhandel-sidan.
09-03-17 Vi har nu kommit i kapp med att publicera de nya garnerna för hösten 2008 på våra svenskspråkiga sidor. Garnerna det handlar om är Bambool och Calm Wool.
   Dessutom försöker vi hela tiden förbättra webbplatsen på olika sätt, och nu senast har vi uppdaterat åtskilliga foton av garnfärger så att de överensstämmer i högre grad med de "verkliga" färgerna (det betyder dock inte att vi kan garanteras att de visas 100% korrekt på alla bildskärmar). Uppdateringarna, i några fall med nya färger tillagda, hittar du på sidorna om Bambouclé, Cable Cotton, Cotton Frappé, Hempathy och Silky Wool.
09-03-17 Ytterligare några rättelser (på engelska) publicerade: För Dilga från The Dreamweaver Collection (inklusive en förklarande text om mönstret), för Sabrina från The Touch of Romance Collection (tills vidare publicerad bara på de engelska sidorna), och för Hedda från den här ännu inte visade nya boken The Small Things Matter Collection (vi hoppas göra boken tillgänglig på Bokhandel-sidan inom kort, och lägga ut ett fotogalleri åtminstone på de engelska sidorna).
09-03-03 Vi har justerat våra priser på porto, frakt och postförskott för att bättre avspegla Postens priser. Men vi subventionerar fortfarande paketförsändelser, och har samtidigt sänkt priserna på Silky Wool och Silky Tweed.
09-01-30 Planerar du en resa till Seattle i vår? I så fall kan vi tipsa om att utställningen Stickat i vikingarnas spår kommer att visas på The Nordic Heritage Museum från 6 februari till 5 april. Mera detaljer finns på utställningssidan.
08-11-03 Det är bara att erkänna: vi har svårt att hinna med att hålla de svenska sidorna om garner och böcker uppdaterade, och eftersom det är USA och Kanada som är "hemmamarknader" för Designer's Choice-linjen måste de engelska sidorna komma i första hand. Vi kan inte lova att allt material som presenteras kommer att finnas på båda språken. Men nu finns i alla fall höstens nyheter i engelskspråkig version, och de är många. För dig som vill veta mer finns nedan länkar till de engelskspråkiga sidorna, och de nya böckerna går att beställa på den svenska Bokhandel-sidan.
    Vi har publicerat en omfattande uppdatering med många nya garnfärger, två helt nya garner och två nya böcker. Säsongens nya garner är Bambool och Calm Wool. De introduceras i The Touch of Romance Collection, och mera ny design i tidigare garner finns i The Out of the Blue Collection. Dessutom visas 8 nya färger i vardera Silky Flammé och Silky Wool, och fem nya färger i Baby Llama.
   Rättelser till Designer's Choice-beskrivningar har vi ju sedan länge lagt ut enbart på engelska (eftersom böckerna är engelskspråkiga). De nya rättelser som lagts till gäller Tilia i The Enchanted Garden Collection, Baby Ymer i The Second Viking Knits Collection, Stina, Viveca och Max i The Walk in the Park Collection, och Exact i The Out of the Blue Collection.
08-07-31 Rättelse (på engelska) om ärmlängden på Viveca på rättelsesidan till The Walk in the Park Collection införd.
08-07-30 Dessvärre har informationen om materialblandningen i Silky Wool varit felaktig under en längre tid. Förutom att uppdatera Silky Wool-sidan har vi lagt till en sida med bakgrundsinformation.
08-06-30 Nu finns den svenska versionen av galleriet med bilder ur vår senast publicerade bok The Dreamweaver Collection. I boken lanseras ett nytt garn, Bamboucle, och det har tillkommit nya färger i garnerna Cable Cotton, Cotton Frappé och Hempathy.
   Med fler och fler besökare med snabba internet-uppkopplingar har vi också valt att presentera de nya garnerna med lite större bilder på färgproverna än tidigare, och hoppas du ska uppskatta förändringen.
08-06-30 Nypublicerade rättelser (på engelska) till böckerna The Summer Breeze Collection (Melissa),  The Mellow Tone Collection  (Double),  och The Out of the Woods Collection (Grove). En smärre korrigering i förkortningsordlistan till Designer's Choice-böckerna 9-14 finns också på respektive boks rättelsesida.
08-06-30 OBS! Pga. ett tekniskt fel hos vårt webbhotell fungerade inte våra beställningsformulär för garn, böcker och nyhetsbrev under perioden 12-21 juni 2008. Felet är nu åtgärdat, men om du försökte beställa varor eller prenumerera under den perioden måste vi tyvärr be dig försöka igen. Vi ber om ursäkt för det inträffade.
08-03-30 Äntligen har vi fått utrymme i arbetsschemat att publicera sidor om de nya spännande garnerna Baby Llama och Silky Flammé. Dessutom finns sex nya färger vardera i ChunkyAl och ClassicAl, fyra nya färger i Silky Cashmere, och åtta nya färger i Silky Wool.
   Självfallet har modeller i de nya garnerna samlats i en egen bok, The Out of the Woods Collection, och ytterligare ett stort antal modeller i existerande garner hittar du i The Walk in the Park Collection
08-03-30 Nypublicerade rättelser (på engelska) till böckerna The Viking Knits Collection (Tordis), The Summer Breeze Collection (Ivy),  The Enchanted Garden Collection  (Daphne), The Second Viking Knits Collection (Hild).  The Sunny Side Collection (Brooke), The Walk in the Park Collection (Viveca) och The Out of the Woods Collection (Runnel).
07-10-27 Uppdatering med höstens nya böcker och garner är nu färdig för den engelska sektionen av webben, medan den svenska kommer att dröja ännu ett tag. Om du inte kan hålla dig, och kan stå ut med text på engelska, kan du gå till den engelskspråkiga nyhetssidan. Där finns länkar till alla nya/ändrade sidor. Den engelska stickat-sektionen är i stort sett identisk i upplägg och navigering som den svenska, frånsett språket.
07-09-02 Nypublicerad rättelse (på engelska) till modellen Gyda från The Second Viking Knits Collection.
07-08-16 Nypublicerade rättelser (på engelska) till böckerna The Sentimental Journey Collection (Esmeralda), The Summer Breeze Collection (Poppy), The Enchanted Garden Collection (Angelica), The Second Viking Knits Collection (Ylva, Ymer och Estrid), The Kashmiri Love Collection (Lavinia) och The Sunny Side Collection (Blossom, Happy och Brooke)
07-03-19 Större uppdatering med många nya garnfärger, ett nytt garn och en ny bok. 5 nya färger i Cable Cotton och Cotton Patiné, 7 nya färger i Hempathy, 3 nya färger i Silky Cashmere och 5 nya färger i Silky Wool. Och inte minst ett nytt ystert vårgarn, Cotton Frappé, och en lika yster ny bok med stickdesign, The Sunny Side Collection. Inte mindre än 22 bilder på bokens modeller väntar dig i Galleriet.
07-03-18 Gratis översättningshjälp! Vi har lagt ut en lista med översättningar av amerikanska sticktermer till svenska, både i klartext och som fritt nedladdningsbar pdf. Du hittar den i Stickspår-avdelningen.
07-03-07 Efter vårt senaste utskick av Nyhetsbrevet (22 februari) gick vi noga igenom returer och uppdaterade "Efterlysningarna" på beställningssidan. Vi sorterade också listan alfabetiskt på förnamn, så att den ska bli lättare att hitta i.
   Om du har prenumererat och inte fått Nyhetsbrevet ber vi dig kontrollera listan och förnya din prenumeration om ditt namn finns med.
07-01-29 Nypublicerade rättelser (på engelska) till modellerna Pretty från The Mellow Tone Collection och  Sunilda barntröja från The Second Viking Knits Collection. På den engelska rättelsesidan till The Second Viking Knits Collection finns också möjlighet att ladda ner ett instruktionsark (pdf på engelska) som visar hur man gör ökningarna som används i bokens modeller.
06-11-07Elsebeth Lavold medverkar med föredrag och miniworkshops på Kulturhuset Blå Stället i Angered lördag 11 november. Läs mera på Kurssidan.
06-11-07 Nypublicerade rättelser (på engelska) till modellerna Melissa från The Summer Breeze Collection, Hjördis från The Second Viking Knits Collection and Mathilda från The Kashmiri Love Collection.
06-10-16 Massor av nyheter. Presentation i text och bild av höstens nya stickböcker, The Second Viking Knits Collection och The Kashmiri Love Collection. Ett nytt spännande garn, Silky Cashmere, och nya färger i garnerna Angora, ChunkyAl, ClassicAl och Silky Wool.
06-08-30 Det har saknats en del länkar till rättelser i gallerierna för några av böckerna i Designers Choice-serien. Det är nu upprättat.
06-08-29Med start 15/9 går utställningen Stickat i vikingarnas spår på export till Danmark, närmare bestämt till Thisted på nordvästra Jylland. Mera information på utställningssidan.
06-04-20 Äntligen blev det vår i Stockholm. Och äntligen publicerar vi vårens nyheter i Designer's Choice-sortimentet: En ny bok, The Enchanted Garden Collection, ett nytt garn, Hempathy, och nya färger i Cable Cotton, Cotton Patiné, Silky Tweed, och Silky Wool.
06-04-17 Vi har uppdaterat listan över nyhetsbrev som inte når mottagaren. Saknar du nyhetsbrevet? Leta i listan på Nyhetsbrev-sidan.
06-01-11 Det krävde mycket arbete och avsevärd tid, men nu finns äntligen galleriet med exempel på Anders Rydells foto (dvs. bilder som inte handlar om stickmodeller). Naturbilder, porträttbilder, fotoreportage och... ja, se själv! >>
05-09-06 Böcker med Elsebeth Lavolds stickdesign är eftertraktade i USA. Denna höst kommer två nya kollektioner: The Take Five Collection och The Mellow Tone Collection. Vi har räddat undan en mindre upplaga som vi kan sälja till Elsebeths skandinaviska fans. Hör du till dem, beställ på Bokhandel-sidan.
05-09-06 Höstsäsongen 2005 introduceras två nya Designers's Choice garner i USA och Kanada: ClassicAl och ChunkyAl. Båda 50% alpacka, 50% ull, båda helt underbara men med väldigt olika karaktär. Vi kan bara hoppas att de kommer att lanseras i Europa också.
05-09-06 Nya färger introduceras i garnerna Angora, Silky Wool och Silky Tweed. Kompletta färgkartor på respektive garns sida.
05-04-27 En del av de nyhetsbrev vi skickar når tyvärr inte mottagaren. Saknar du nyhetsbrevet? Leta i listan på Nyhetsbrev-sidan.
  Här kan du läsa om de stora förändringarna på vår webbplats som publicerades i november 2004.

 

Länk till översiktssida
Länk till söksida

Länk till Kontaktsida / Link to Contact Page Link to Site Map
Link to Search Page
 
Copyright © unless otherwise stated
 Elsebeth Lavold, knitwear design & drawings
Anders Rydell, text & photos