Information
+ Innovation
+ Design
 

Modeller/modellämnen sökes


Just nu producerar vi tre designböcker per år för försäljning i USA och Kanada, men de finns också i Sverige och delar av övriga Skandinavien. C:a femtio plagg om året ska fotograferas, gärna på modeller som i sitt utseende eller utstrålning passar med det tema vi väljer till de olika böckerna. Vi behöver nya ansikten!

Vi söker inte "perfekta utseenden" eller människor med "idealfigur". Eftersom vi vill att bilderna ska förmedla en känsla, en stämning, utöver att visa plagget, är det mycket viktigare att du har karaktär, en personlighet som syns och känns i fotografiet. Det är en av anledningarna till att vi gärna jobbar med amatörer och aspirerande proffs. Att vi har en väldigt pressad budget för böckerna spelar förstås också in, men vi försöker se till att våra fotosessioner har karaktären av en trevlig och avspänd utflykt, med picknickkorgen packad och tid till lite tankeutbyte, snarare än "bara ett jobb", och den sortens tid har sällan proffsen.

Om du vill arbeta med oss kan du alltså inte räkna med direkt ekonomiskt utbyte. Självfallet får du exemplar av färdiga böcker du medverkar i. Vi kan också, om du vill, ordna extrabilder för din egen räkning, porträtt, bilder med andra kläder än våra egna osv., för privat bruk eller för att lämna till eventuella agenturer. Du kan också få separata bilder ur böckerna. Ibland händer det att en modell vill behålla ett provplagg ur den aktuella kollektionen eller en äldre, och i sådana fall är vi sällan omöjliga.

Till ovana modeller försöker vi också dela med oss av tips och erfarenheter, och många av våra modeller har vittnat om vilken kick för deras självförtroende det har varit, både att bli tillfrågade och att jobba med en så entusiastisk och uppmuntrande fotograf. Att synas på webben och i 15 000 tryckta exemplar (ungefär den upplaga vår första USA-bok hittills sålt) på världens största marknad är väl inte heller någon nackdel, och flera av de modeller vi har "upptäckt" har kommit en bit på väg i en professionell karriär.


Önskelista:
Vi söker i första hand modeller i Stockholmsområdet, men eftersom vi älskar och ofta besöker Bornholm kan det också vara intressant att få kontakt med modeller i (främst södra) Skåne eller rent av på Bornholm.

Eftersom huvudmarknaden är USA behöver vi modeller av olika etniskt ursprung. En brist i vårt nuvarande kontaktnät är att vi har alltför få modeller med t.ex. asiatiskt och latinskt utseende.

Det är också en medveten linje att välja modeller i olika åldrar, och vi skulle behöva fler som är (eller ser ut att vara) i spannet 25-40 år. Och vi behöver både tjejer och killar, kvinnor och män. Gulliga, personliga barn i åldrarna 4-10 år, också gärna med icke-nordiskt utseende, finns också på önskelistan.


Hur du kontaktar oss:
Titta igenom kollektionerna på vår webbplats. Om du tror att du eller någon du känner skulle passa som modell - hör av dig! Det gäller även om du inte passar perfekt in i önskelistan. Varje ny bok har ett eget tema, och det kan tänkas att just ditt utseende är precis vad vi kommer att behöva längre fram, och vi sparar alla ansökningar vi får in. Vi planerar också flera böcker med vikingatema, och då kommer vi att behöva nordiska typer.

Skriv ett mejl där du kort presenterar dig, och bifoga ett rimligt nytaget och representativt foto (eller gärna flera, men inga jättefiler, tack, max 500 KB), till
   info(a)ingenkonst.se
  
Det vi i första hand behöver veta är ålder, längd, klädstorlek och var i Sverige du finns. Bilder får gärna vara (minst) ett porträtt och (minst) en bild i helfigur.

Om du inte har några bilder i digitalt format kan du istället skicka ett brev till
   Ingen Konst AB
   Palmérsvägen 9
   163 46 SPÅNGA

Eftersom det finns en liten chans/risk att det här uppropet gör att vi översvämmas av brev/mejl kan vi inte lova svar till alla. Men om du tror att du skulle vilja vara en av Ingen Konst AB:s ansikten utåt är vi väldigt tacksamma om du tar kontakt med oss.

Elsebeth & Anders


Tillbaka till den svenska toppsidan