Information
+ Innovation
+ Design
 

 

Start
Upp/Up

Beställ vårt
nyhetsbrev

Sign up for our
newsletter

Allmänna länkar
 längst ner
på sidan

General links
at the bottom
of the page


I-snoddar Bokhandel


Omslaget från den svenska utgåvan av "Stickat med I-snoddar"

Stickat med I-snoddar av Elsebeth Lavold och Anders Rydell. En rolig, busig, färgglad bok fullproppad med tips, inspiration och projekt i en i Sverige ganska okänd stickteknik.

Mer om innehållet och många bilder nedan, och ett tack till Elizabeth Zimmerman, pionjär inom tekniken.
   Boken är numera helt slutsåld, men kan gå att hitta antikvariskt.


Kanske har du själv någon gång "påtat" snoddar på en trådrulle med fyra spikar - världens enklaste stickmaskin.
   Men om du istället stickar snoddarna på två strumpstickor öppnar sig en värld av nya möjligheter. Bilderna på den här sidan visar bara ett litet urval.
Igelkottmössa ur boken "Stickat med I-snoddar"
Tröja med kryssdekor ur boken "Stickat med I-snoddar" Du kan använda snart sagt alla typer av garnkvaliteter och tjocklekar, faktum är att du inte ens behöver använda traditionellt garn.
   Du kan sticka tröjor, koftor, toppar, mössor, halsdukar, vantar, väskor, kuddar, hårsnoddar, armband, filtar, tehuvar, pulsvärmare, benvärmare...
   Du kan följa beskrivningarna i boken och sticka ett helt nytt plagg, eller du kan använda något av de många tipsen för att förnya en gammal favorittröja.
Bilderna på den här sidan är några exempel från de totalt 80 färgfoton som trängs på de 96 fullmatade sidorna.
   För dig som känner dig osäker inför att ge dig på de intrikata flätmönstren i Vikingaprojektet kommer här det bästa av allt: det finns hela skalan från rena nybörjarprojekt till mera arbetade plagg. Och som alltid när Elsebeth Lavold är inblandad får du tekniktips och noggranna monteringsanvisningar.
Tröja med fyllda rutor ur boken "Stickat med I-snoddar"
"Godiströja" ur boken "Stickat med I-snoddar" Stickat med I-snoddar gavs ut på ICA bokförlag men är numera slutsåld.

ISBN: 91-534-2209-0.


Tack till Elizabeth Zimmerman

Kunskap är en flyktig och mångfasetterad företeelse. En del fångar man i flykten, ofta utan att ens veta om det. Mycket återuppfinner man också, ur sina egna erfarenheter och utan att minnas eventuella källor.

Jag fick ett vänligt mejl från Meg Swansen i USA. Meg Swansen är stickdesigner och dotter till Elizabeth Zimmerman, en pionjär och frontfigur inom stickningen i USA. Hon hade hört talas om min och Anders bok Stickat med I-snoddar och påpekade vänligt att Elizabeth Zimmerman är den som gav I-snodden dess namn, och att hon har utvecklat flera av de tekniker som redovisas i boken. Meg undrade om Elizabeth Zimmerman hade fått erkännande för det.

Jag måste ju erkänna att jag, trots att jag känner väl till Elizabeth Zimmermans namn, inte visste att hon var upphovskvinna till namnet I-cord, I-snodd, och jag har inte heller sett eller läst hennes böcker som bl.a. redovisar flera i-snoddstekniker.

Naturligtvis vill jag hedra den som hedras bör! Tack till Elizabeth Zimmerman, vars utvecklingsarbete har tillrat ned genom många kanaler för att i boken Stickat med I-snoddar nå en svensk stickande läsekrets, i min och Anders förpackning.

Elsebeth Lavold

Länk till översiktssida
Länk till söksida

Länk till Kontaktsida / Link to Contact Page Link to Site Map
Link to Search Page
 
Copyright © unless otherwise stated
 Elsebeth Lavold, knitwear design & drawings
Anders Rydell, text & photos