Information
+ Innovation
+ Design
 

 

Start
Upp/Up
Ondine
Blanka
Blanka bag
Sapana
Tuvstarr
Arianrhod
Dylan
Lakshmi
Yara
Pele
Amina
Thumbelina
Marya
Malina
Dilga

Beställ vårt
nyhetsbrev

Sign up for our
newsletter

Allmänna länkar
 längst ner
på sidan

General links
at the bottom
of the page


Kollektion 1 Kollektion 2 Kollektion 3 Kollektion 4 Kollektion 5 Kollektion 6 Kollektion 7 Kollektion 8 Kollektion 9 Kollektion 10 Kollektion 11 Kollektion 12 Kollektion 13 Kollektion 14 Stickpaket Om Elsebeth

Bildlogo: Elsebeth Lavold Designer's Choice


Omslaget till The Dreamweaver Collection
Boken är på engelska, producerad för Knitting Fever Inc.

Gå vidare till:
   Bildgalleriet

   Garnerna:
     Bambouclé
     Cable Cotton
     Cotton Frappé
     Hempathy
     Silky Wool

   Bokbeställning

   Sida med rättelser
   (på engelska)

Omslagstexten i ungefärlig svensk översättning:

Lakshmi, modellen på omslagets framsida, fick sitt namn från hinduisk mytologi. Drömmar, sagor och berättelser om starka men ändå feminina kvinnor är den tematiska utgångspunkten för vad som kom att bli The Dreamweaver Collection. Alla modellerna har namn från den ämnessfären, och en hel del av dem är också romantiska och lite drömska till sin karaktär.
   Kollektionen lanserar Bambouclé, ett garn med en materialblandning (bomull, bambu, lin och nylon) som ger alla de egenskaper Elsebeth Lavold strävade efter men inte kunde få i ett rent bambugarn. Med bouclé-effekten fick det också ett utseende som hon blev förtjust i. Åtta av modellerna är skapade för Bambouclé, inklusive baksidans Malina med sin vackra spetsbård. Många av dessa modeller hade inte kunnat göras i ett annat garn, åtminstone inte med ett slutresultat som formgivaren hade blivit nöjd med.
   Kollektionen innefattar också en färgglad Cable Cotton-kofta i mor-och-barn-storlekar, en T-tröja i Cotton Frappé som kan bli både romantisk och citybetonad, beroende på färgval, och en utsökt feminin Hempathy-tröja med djup V-ringning. För att nämna några av dem.
   Om du uppskattar den stilsäkra stickdesign med raffinerade plaggformer och mönster som blivit Elsebeth Lavolds signum finns det en god chans att du hittar ett drömprojekt mellan pärmarna på The Dreamweaver Collection.


Länk till översiktssida
Länk till söksida

Länk till Kontaktsida / Link to Contact Page Link to Site Map
Link to Search Page
 
Copyright © unless otherwise stated
 Elsebeth Lavold, knitwear design & drawings
Anders Rydell, text & photos