Information
+ Innovation
+ Design
 

 

Start
Upp/Up
Pebbles
Dune
Dune barn
Furrow
Woodgrain
Fern
Grove
Runnel
Runnel barn
Bird's Eye
Canyon
Gully
Woodborer
Heath

Beställ vårt
nyhetsbrev

Sign up for our
newsletter

Allmänna länkar
 längst ner
på sidan

General links
at the bottom
of the page


Kollektion 1 Kollektion 2 Kollektion 3 Kollektion 4 Kollektion 5 Kollektion 6 Kollektion 7 Kollektion 8 Kollektion 9 Kollektion 10 Kollektion 11 Kollektion 12 Kollektion 13 Kollektion 14 Stickpaket Om Elsebeth

Bildlogo: Elsebeth Lavold Designer's Choice
Logo: The Out of the Woods Collection


Omslaget till The Out of the Woods Collection
Boken är på engelska, producerad för Knitting Fever Inc.

Gå vidare till:
   Bildgalleriet

   Garnerna:
      Baby LLama
      Silky Flammé

   Bokbeställning

   Sida med rättelser
   (på engelska)

Omslagstexten i ungefärlig svensk översättning:

En formgivare tar aldrig helt ledigt. När Elsebeth Lavold tar en promenad i skogen eller på stranden kommer hon alltid hem med fickorna fulla av föremål från naturen, inte sällan som inspirationskällor för sin egen formgivning.
   Det var också organiska mönster och strukturer som inspirerade The Out of the Woods Collection. Ett typexempel är omslagsbildens Woodborer, som fick både mönster och namn från en liten träbit där trämask hade gnagt fram ett underbart vackert mönster. Tröjans mönster är lite mera regelbundet, men inte mindre tilltalande.
   Den anslående långkoftan Grove dekoreras med ett mönster som Elsebeth Lavold utvecklade för att föra tankarna till ådringen i trä, och det återkommer som ytmönster på herr- och dammodellen Woodgrain. Kollektionen är nästan lika mångfacetterad som hennes fynd från naturen.
   Många av idéerna i hennes skissbok har bara legat och väntat på "det perfekta garnet", ibland i åratal. De nya garnerna för säsongen gjorde flera av dem till verklighet. Baby Llama-garnet var idealiskt för den utsökt feminina tröjan Pebbles, och Grove blev hon inte helt nöjd med förrän hon provade ut sin idé i Silky Flammé. Båda garnerna visade sig vara ännu mera tilltalande i hela plagg än vad de första provlapparna antydde, och nu finns både garnerna och The Out of the Woods Collection tillgängliga för dina stickor också.


Länk till översiktssida
Länk till söksida

Länk till Kontaktsida / Link to Contact Page Link to Site Map
Link to Search Page
 
Copyright © unless otherwise stated
 Elsebeth Lavold, knitwear design & drawings
Anders Rydell, text & photos