Information
+ Innovation
+ Design
 

 

Start
Upp/Up
Marika
Margaretha
Mona
Isa
Greta
Max
Stina
Stina barn
Viveca
Bibi
Harriet
Sissela
Lena
Annalisa

Beställ vårt
nyhetsbrev

Sign up for our
newsletter

Allmänna länkar
 längst ner
på sidan

General links
at the bottom
of the page


Kollektion 1 Kollektion 2 Kollektion 3 Kollektion 4 Kollektion 5 Kollektion 6 Kollektion 7 Kollektion 8 Kollektion 9 Kollektion 10 Kollektion 11 Kollektion 12 Kollektion 13 Kollektion 14 Stickpaket Om Elsebeth

Bildlogo: Elsebeth Lavold Designer's Choice
Logo: The Walk in the Park Collection


Omslaget till The Walk in the Park Collection
Boken är på engelska, producerad för Knitting Fever Inc.

Gå vidare till:
   Bildgalleriet

   Garnerna:
      Angora
      ChunkyAl
      ClassicAl
      Silky Cashmere
      Silky Wool

   Bokbeställning

   Sida med rättelser
   (på engelska)

Omslagstexten i ungefärlig svensk översättning:

Elsebeth Lavold formgav två tröjor åt sig själv och åt sin man och medarbetare Anders Rydell. Dessa tröjor, Isa och Max, och två skulpturer (!), blev den tändande gnistan till vad som sedan blev The Walk in the Park Collection.
   Formgivaren själv karaktäriserar kollektionen med orden "urban elegans", och både omslagsbildens kimonoskurna kofta Harriet och baksidans Viveca stämmer väl in på den beskrivningen. Elsebeth menar till och med att Viveca "nog är det mest sofistikerade plagget i hela kollektionen".
   Kollektionen omfattar hela skalan från den lätta, stilfulla och mycket feminina Silky Wool-tröjan Lena till den varma och gosiga Angora-sjalen Annalisa, som fotograferats på den äldsta modell hon hittills använt - över 200 år gammal. Andra garner som använts i kollektionen är ChunkyAl, ClassicAl och Silky Cashmere.
   Alla plaggen är kanske inte en barnlek att sticka (oöversättlig ordlek, "a walk in the park" i original), men som vanligt i Designer's Choice-kollektionerna finns det både relativt lättstickade plagg och sådana som passar den mera vana stickaren. Och som boktiteln antyder finns det en god chans att både gamla och nya Lavold-fantaster kommer att hitta modeller som passar perfekt till en promenad i parken, och att de kommer att ha kul under arbetet med plaggen.


Länk till översiktssida
Länk till söksida

Länk till Kontaktsida / Link to Contact Page Link to Site Map
Link to Search Page
 
Copyright © unless otherwise stated
 Elsebeth Lavold, knitwear design & drawings
Anders Rydell, text & photos